Warning: Declaration of mysiteDescriptionWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /customers/e/8/b/joeriwens.be/httpd.www/wp-content/themes/myriad/lib/classes/menu-walker.php on line 45 Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /customers/e/8/b/joeriwens.be/httpd.www/wp-content/themes/myriad/lib/classes/menu-walker.php on line 87 Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /customers/e/8/b/joeriwens.be/httpd.www/wp-content/themes/myriad/lib/classes/menu-walker.php on line 87 Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /customers/e/8/b/joeriwens.be/httpd.www/wp-content/themes/myriad/lib/classes/menu-walker.php on line 87 Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_el(&$output, $item, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array) in /customers/e/8/b/joeriwens.be/httpd.www/wp-content/themes/myriad/lib/classes/menu-walker.php on line 87 Projecten

Projecten

Stage perzische percussie ‘t werkhuys

Stage Perzische percussie op Tombak
Maak kennis met de zeer verfijnde techniek en de poëtische ritmiek van de Tombak, een houten vaastrom bespannen met geiten-, of kamelenhuid. Het instrument wordt met de vingers bespeeld en heeft een verrassend en kleurrijk klankenpalet. De Tombak is een essentieel instrument binnen de Iraanse klassieke muziek.
van 10 tot 16u.

Stage Perzische percussie op Daf
Dompel je onder in de mystieke wereld van de Draaiende Deswisjen. De Daf begeleidt deze meesters van het sufisme tijdens de Zikr, de zoektocht naar eenheid door trance. De metalen ringetjes aan de binnenkant geven dit krachtige instrument een opzwepende dynamiek. van 14 tot 18u.

Ensemble Perzische percussie
Tussen 14 en 16u is het ensemble Perzische percussie. We maken een compositie met polyritmiek en vreemde maatsoorten. Ieder op zijn niveau. Via “Atanin”, een werkwijze om poëzie te vertalen in ritmiek wordt er gewerkt aan interpretatie, muzikaliteit en improvisatie. Het is mogelijk met andere percussie-instrumenten enkel het ensemble te volgen. De lesgever Joeri Wens volgt reeds 15 jaar les bij grootmeester Madjid Khaladj, speelt met Dame Jeanne, Samshuwi en als gastmuzikant bij onder meer Theater De Spiegel. Hij is een veelgevraagd docent, veelzijdig muzikant en ritmisch componist.

Op 18 januari spelen de leerlingen van Joeri een gratis concert in ʻWerkhuys, waarna de leraar zelf nog enkele solocomposities brengt.

Data

26 januari
16 februari
16 maart
20 april
18 mei
15 juni

 

Zomerstages ‘t werkhuys

Percussieweek voor mensen met een “beperking”
van 15 tot 19 juli met concert op 19 augustus om 17.30u. vraagprijs: 80 euro
Ritmes uit heel de wereld, op maat gemaakt, speciaal voor mensen met een “beperking”. Samen musiceren, ontdekken, trommelen, lachen, zingen! Individuele groepslessen. Op vrijdag spelen we een ongetwijfeld fascinerend concert.

Percussieweek voor kinderen (6 tot 10-jarigen)

van 19 tot 23 concert met concet op 23 augustus vraagprijs: 80 euro
Ritmes uit West-Afrika op Djembé, nomadengezangen uit de woestijn begeleid op Darbouka of zelfs muziek met zonder instrumenten.
Voldoende ingrediënten voor een fantastisch concert aan het einde van de stage.
Oefen maar alvast uw handtekening.

Weekendstage Perzische percussie
27- 28 juli – Tombakstage: 90 euro Dafstage: 60 euro

Maak kennis met de zeer verfijnde techniek en de poëtische ritmiek van de Tombak,
een houten vaastrom bespannen met geiten-, of kamelenhuid. Het instrument wordt met de vingers bespeeld en heeft een verrassend en kleurrijk klankenpalet.
De Tombak is een essentieel instrument binnen de Iraanse klassieke muziek.
van 10 tot 16u.
Stage Perzische percussie op Daf
Dompel je onder in de mystieke wereld van de Draaiende Deswisjen.
De Daf begeleidt deze meesters van het sufisme tijdens de Zikr, de zoektocht naar eenheid door trance. De metalen ringetjes aan de binnenkant geven dit krachtige instrument een opzwepende dynamiek.
van 14 tot 18u
Ensemble Perzische percussie
Tussen 14 en 16u is het ensemble Perzische percussie.
We maken een compositie met polyritmiek en vreemde maatsoorten. Ieder op zijn niveau.
Via “Atanin”, een werkwijze om poëzie te vertalen in ritmiek wordt er gewerkt aan interpretatie, muzikaliteit en improvisatie.
Het is mogelijk met andere percussie-instrumenten enkel het ensemble te volgen.

De lesgever Joeri Wens volgt reeds 15 jaar les bij grootmeester Madjid Khaladj, speelt met Dame Jeanne, Samshuwi en als gastmuzikant bij onder meer Theater De Spiegel.
Hij is een veelgevraagd docent, veelzijdig muzikant en ritmisch componist.

Open atelier Perzische percussie tijdens feest van de boom
1 mei 13u tot 15u, gratis gratis
Maak kennis met de fascinerende ritme-instrumenten uit Perzië.
De Tombak wordt met de vingers bespeeld en heeft een verrassend en kleurrijk klankenpalet, in de traditie vertaalde het instrument de oude mystieke poëzie.
De Daf is het instrument dat de Draaiende Derwisjen begeleidt tijdens de Zikr, de zoektocht naar eenheid door Trance. De ringetjes aan de binnenkant zorgen voor een opzwepende dynamiek.
Om 15u kan u deelnemen aan een Jam met ander muzikanten.

Discobar Valentino