Joeri wordt vaak en graag gevraagd voor begeleiding en ondersteuning in muzikale projecten met kinderen, jongeren, volwassenen. Hierin staat hij gekend voor zijn grote vurigheid.

Rio de Janeiro natuurlijk, niet de hoofdstad van Brazilië, wel de hoofdstad van Carnaval, u weet wel, Samba, opzwepende ritmes in de straten, fraai uitgedoste dames met pluimen hier en daar.

Stilstaan tijdens deze workshop is uitermate moeilijk.

 
 

Het basisinstrument in deze sessie heet Darbouka, oorspronkelijk in keramiek en bespannen met een roggehuid.
Strakke ritmes uit de woestijn en mystieke nomadengezangen. Eventueel met buikdans.
 
 

Senegal, Ivoorkust, West-Afrika!

Daar komt de meest gekende trom vandaan, de Djembe. 2 of 3 verschillende ritmes naast elkaar, polyritmiek, een Afrikaans lied.  

Er mag gedanst worden!

Oftewel lichaamspercusssie, de handen, stem, buik, billen, voeten. Een overdaad aan prachtige instrumenten die je de hele tijd bij je hebt. Een uitdagende ritmische sessie die ook over motoriek gaat. Op elkaar slaan is voor gevorderden!     
Stage Perzische percussie
 
Maak kennis met de zeer verfijnde techniek en de poëtische ritmiek van de Tombak, een houten vaastrom bespannen met geiten-, of kamelenhuid.
Het instrument wordt met de vingers bespeeld en heeft een verrassend en kleurrijk klankenpalet. De Tombak is een essentieel instrument binnen de Iraanse klassieke muziek.  
Stage Perzische percussie op Daf
  Dompel je onder in de mystieke wereld van de Draaiende Derswisjen. De Daf begeleidt deze meesters van het sufisme tijdens de Zikr, de zoektocht naar eenheid door trance. De metalen ringetjes aan de binnenkant geven dit krachtige instrument een opzwepende dynamiek.    
Ensemble Perzische percussie
  We maken een compositie met polyritmiek en vreemde maatsoorten. Ieder op zijn niveau. Via “Atanin”, een werkwijze om poëzie te vertalen in ritmiek wordt er gewerkt aan interpretatie, muzikaliteit en improvisatie. Het is mogelijk met andere percussie-instrumenten enkel het ensemble te volgen.